tjugonionde september

Ska egentligen göra en massa kemi och skriva en labrapport. Jag är trött. Tar det sen.

Från att ha velat ha ett objektiv för 10.000 hittade jag ett för 4.600. Samma objektiv hittade jag (nytt) för 2.800. Sen hittade jag det negagnad för 1.700. Ja, på några timmar, från 10.000 till 1.700 det låter lovande! Jag är så lycklig! Ett nytt objektiv!

Mormor och morfar kommer också hit och stannar i tre veckor. Så himla awesome! Senare i höst kommer mina far-föräldrar. Så länge sen man såg dem. Härligt att få träffa de igen!

Jo men alltså, istället för att hålla på med labrapport o sånt..
copyright.

tjugoåttonde september

Haleluhja!

Jag har gjort fysikprovet! Väntar med spänning nu... Okej, tror jag överlever det.

Butiken Expert har nu 3 olympus objektiv på sin hemsida..! Sedan länge hade jag tänkt spara till ett zuiko ed 50 - 200mm f/2,8-3,5 pga. bländarvärdena. Vill ha ett så bra skärpedjup som möjligt samtidigt som jag ville ha ett bra zoom-objektiv. För några dagar sedan såg jag då att Expert har ett par zuiko ed 70-300mm f 4,0-5,6.

Det jag första (200mm) ville ha kostar runt 11.000 kr. Hade alltså tänkt leta efter ett begagnad men det är svårt att hitta den billig. Det andra (300mm) kostar 4.600 kr på expert. Ett rätt bra pris faktiskt. Har inte köpt något på två år så jag har nog råd... Trots att det mesta står på banken. Snart (när jag är 18) får jag mitt eget studiebidrag.. då kommer jag bli  rik! Samtidigt som jag säkert blir urfattig då jag nog får betala allting själv.

Jaja, bländarvärdet på det andra objektivet (300mm) är kanske väldigt högt men bilderna blir bra och det är den största zoomobjektivet som jag någonsin kommer ha råd med. Det andra alternativet som finns går "bara" upp till 600mm (går inte att ändra heller) men bländarvärdet där är 2,8. Sjukt najs! Fast jag skulle aldrig vilja köpa det objektivet. Kostar runt 69.000 kr. YEHA!! (Zuiko ED 300mm 1:2,8)

I alla fall, brännvidden blir x2 på Olympuskameror eftersom plattan i kameran som fångar upp ljuset är väldigt liten. Det gör alltså att bilden förstoras dubbelt så mycket. Alltså blir 300mm, 600mm. FATTA! Mitt största jag har nu är Zuiko ED 40-150mm 4,0-5,6. Alltså blir mitt som jag har 300mm. Jag har försökt ge mig på att fota vilda djur med det men,
1. Min smygteknik är inte så bra.
2. När jag då lyckas smyga på en rådjurshona kommer det en rådjurshane som är helt hypnotiserad av hennes lukt och ser inte mig och springer rakt in i mig och båda springer iväg. Yey...
3. Jag kommer inte jättelångt med objektivet jag har.

Aja, nog pladder om det! Nu ska jag ner och fråga min mamma om råd, det här med foto går i generna liksom.

foto tjugofemte september

Som jag skrev innan ska jag ha fysikprov på onsdag. Det är just därför jag är ute och fotar loss idag. Fattar ingenting!! Vilken tur att pappa kom hem igårnatt ändå. Nu kan han hjälpa mig med fysiken under helgen och på måndag har jag studiedag! Hoppas det blir bra.

Har utökat mina fotoidéer till 76 st nu under tiden. Om ni ville veta.

Var ute och fotade hela eftermiddagen med min egen kamera och skolans analoga. Om jag nu gjorde rätt med den analoga kommer det kanske bli några riktigt fina bilder! Framförallt på Gitano, så hoppas jag gjorde rätt! Kan tyvärr inte fota ett ögonblick med två kameror...

 Emilie! Titta på Gitanos ben :) Så mycket han har förändrats! (la upp denna bilden i färg för att det skulle ses tydligare att han har förändrats så sjukt mycket!)