tjugonionde augusti

Skolaskolaskola. Det har satt igång igen! Kemi och fysik... Alltså, kortfattat: Jag är inte Albert Einstein hur söt han än är.
 
Har lite problem med mitt projektarbete. Från början skulle jag skriva om det Gyllenesnittet. Fick inte det, det var för estetiskt, rektorn gillade inte det och sa åt mig att komma på hur jag skulle blanda i mer matte i det. (Hon måste ha något emot mig. På skolans hemsida står Gyllenesnittet som förslag till projektarbete för det är med matte.) Min mentor hade även gett mig idéer vad jag skulle kunna göra innom biologi med det gyllene snittet. Men icke, sa rektorn.
 
Men som sagt, rektorn gillade inte estetik. Inte visste jag hur men jag ville gärna ha det ämnet, övertalade rektorn om att jag skulle komma på en lösning, fick en matte/fysik lärare tilldelad som handledare innan sommarlovet men sa att jag skulle fundera på det hela och eventuellt byta ämne helt när jag insåg att rektorn förmodligen inte skulle godkänna min idé (jag hade rätt). Min mentor visste om det och tillsammans planerade vi innan sommarlovet att han skulle kunna bli min handledare och jag skulle kunna skriva om kamouflage, mimicry och aposematiska färgteckningar och på så sätt använda min fotografiska sida. Min mentor verkar tycka att jag är tillreckligt duktig på att fota för att verkligen försöka få med det i mitt projektarbete. Så snäll han är, faktiskt.
 
I vilket fall som. Jag gick till rektorn en av de första dagarna i skolan, berättade om min nya idé. Hon tyckte det var jättebra men sa att min mentor förmodligen inte kunde bli min handledare för han redan hade många.
 
Igår fick jag ett meddelande av rektorn, utan att ha hunnit skicka in min idéskiss än. Jag kunde inte få ha det om kamouflage för att det inte fanns några biologi/kemi handledare.
Jahapp... Så jag är dömd till att skriva om fysik och matte. Mitt projektarbete kommer suga, jag är sämst på att skriva faktatexter och jag har rätt svårt för fysik. HALLELUHJA, AMEN, TACK snäll rektor jag har. Min mentor blev lite ledsen för min skull och ska försöka snacka med rektorn... sista chansen...
 
Min nuvarande reservidé är att antingen slå ihop mig med en klasskompis och skriva om epigenetik, då får jag min mentor som handledare. Eller skriva om astronomi, sånt tycker jag är skitkul, men som sagt, jag har svårt för att förstå och svårt för att skriva om det.
 
Vilket jobbigt liv jag har ibland.
 
Så för allt krångel fotade jag idag, något jag hade tänkt ta bild på ett tag då.

tjugotredje augusti

Jag kan inte bara annat än älska mitt nya schema! Däremot har jag Fysik B och Kemi B. Kommer inte ihåg något från förra året. Detta kommer bli jobbigt.. Men det var det jag trodde, så därför tog jag så få extra kurser som jag kunde för att underlätta pluggandet på kemi och fysik! Vad snäll jag är mot mig själv!


Varannan vecka alltså.

För övrigt slängde mina duvor ut sina ungar för ett tag sedan. Tog hand om de och nu matar mamman den ena som klarar sig utan mig på natten med, men den andra tar jag hand om på mitt rum. Varje gång min väckarklocka går så börjar den pipa. Den börjar också pipa när dörren öppnas eller när jag förflyttar mig eller rör på mig i sängen. Haha, så sött!

Här är mina små fulingar till barn! Tur att de inte är biologiska, skulle ha skämts!
Den nedersta ligger efter lite i utvecklingen för att mamman inte tog hand om den särskillt mycket först och bara matade den andra.