tjugofemte juli

Eftersom jag inte har så jättemånga hästkompisar och jag är en liten hästflicka och jag har en blogg där jag kan pladdra så mycket som jag vill så skriver jag här. Ja, jag tänker skriva lite häst nu. Bara lite...Igår missade jag bussen efter körlektionen och gick in till bibblan för att leta efter naturläkemedelböcker men hittade en westernbok (WOHO, första gången faktiskt) och boken Dansa med hästar som är alldeles för tjock för att jag ska läsa ut den. Iaf, westernboken var till min förvåning skriven av Lars och Mia Bråve, som var väldigt duktiga på trail (en westerngren). De har alltså skrivit en bok en trail. Så jag lånade hem den.. mihihihi.. ja i alla fall, jag var och tränade för Lars en gång i början av detta året, tillsammans med min tränares fru. Det var riktigt roligt! Men svårt! Första gången vi testade det, första gången Dess såg en bro osv. Idag ska jag testa några övningar från boken.

Så det var allt hästpladder för idag! Ursäkta mig, det anses vara något handikap eller sådär enligt vissa. (T ex. min pappa.)


Dess ville inte gå över bron till en början och hoppade tillslut över den. På tävlingen, en vecka senare, så gick hon som tur över den utan problem. Utan att ha kunnat övat hemma... galen konstig häst...

tjugofjärde juli

Jag måste bara berätta om att jag är allergisk mot mygg. Ja. Skumt kanske. Det är inget skämt!

Men nu undrar jag om jag kanske är allergisk mot bromsar också. Jag blev biten igår av en broms när jag red i paddocken med Dess. Det gick BOOM-bra! Jag fick henne i en riktig vacker samlad galopp! Det har vi jobbat på ett tag nu!

I alla fall, bromsarna! Jag har ett bett på benet nu som är svullet, rött och mega stort! Diametern är 14 cm...(Ja, jag var tvungen att mäta det.) Det kliar också och gör ont när jag går... Fantastiskt! Är det en allergi det med? Jag menar.. 14 cm? En liten broms...

tjugoförste juli

Jag tänkte på hur jobbigt det är, hur mycket jag har att göra och hur lite jag hinner med och hur mycket folk pressar mig. Jag tänkte något i stil med att jag aldrig får något tillbaka för det och lite andra negativa tankar.  Men så tittade jag upp från mitt jobbande och såg världens starkaste regnbåge mitt framför mig. Den var helt halv och slutade med ena ändan vid brevlådan (som om vi hade en miljon kronor i brevlådan) och andra ändan såg jag gå rakt mot mig.

Alltså, jag menar, regnbågen är ju rund (jag såg det själv från ett flygplan en gång!). Och denna gången stod jag mitt i regnbågen! Har aldrig varit med om det tidigare, men coolt var det! :D


Där regnbågen slutar finns en skatt, sägs det! Jag har hittat en skatt! Den är i vår brevlåda! Ssh,,, säg inte det till någon! (Har klippt bort vår mur från fotot som står mittemot trästaketet där även vår brevlåda står alltså...)