tjugonionde maj

Svalungen dog.. Mitt fel. Matade den hela tiden fram till kl. 21:00 då han snart inte skulle behöva mer mat för att han skulle sova. Tänkte att hans föräldrar då kunde få en timme på sig innan det blev mörkt för att hitta honom. Ställde skålen på höloftet och lät honom vara. Steg upp extra tidigt på morgonen sen och då var han död. Det hade varit för kallt ute.. suck, så långt tänkte inte jag..!! Fy vad jobbigt! Jag ska aldrig göra om det misstaget igen. Nästa gång tar jag med mig ungen jag hittar och sköter om den om jag inte hittar föräldrarna. Hur jobbigt och tidskrävande det än är.

Hade dock varit så roligt att få hjälpa svalungen till att bli en vuxen svala.. har alltid velat göra något sådant. Och så misslyckas jag när jag väl får chansen...

För övrigt så har jag kommit fram till att jag är allergisk mot mygg. Trevligt! Har varit det hela tiden sen jag flyttade till Sverige men aldrig kopplat det till att vara en allergi.

Men nu lite roligare saker. Var och skulle "simma lite" med hästarna. Dess var inte så villig men Caja tyckte det var riktigt roligt! :D Sen tog jag bilder på hästarna också.


Des!


Mamma och Caja


Des efter sin dusch! Vacker biff!


Och vår stiliga man, Gitano, som fick stanna hemma..!

Men nu ska jag återgå till kemipluggandet. Kursbanksprov imorgon..! Ångest, ångest, ångest...

tjugoåttonde maj

Hjälp! I've a problem!

Hittade en någon-dag-gammal svalunge med pyttelite hår och stängda ögon när jag kom hem från skolan. Tittade efter ett bo i närheten men icke sa nicke, inget i närheten, närmaste bona var 15 m längre bort. Senare hittade jag 2 döda syskon 2 m längre bort från ungen. Konstigt läge. 


Men iaf, kunde inte bara låta den dö o ruttna i frid så jag la den i en skål med hö och fångade några flugor. (Tillslut blev jag trött på att fånga flugor så jag gav ungen leverpastej istället. Funkar bra!) Mamma och pappa vägrar hjälpa mig med denna så jag satte den i närheten av ett bo på höloftet och gick dit för att mata den lite då och då. Sen hade jag ridlektion så matade inte ungen på 2,5 timme och den levde fortfarande, fast den ska ha mat varje 15 minuter (skitjobbigt). Men alltså, imorgon... har de inget räddningscenter för ungadjur på skolan eller ska jag gå runt o släpa på den i skolan eller ska jag låta den dö? OH YEAH, grymma val. buhuhu..

Så nu vet jag inte vad jag ska göra...tjugosjunde majJag vill verkligen, verkligen se denna filmen!! Trodde Snow white and the huntsman var ute redan men hade inte kunnat hitta den någonstans, hört någon snacka om den eller sett affisher på bion tidagare. Men upptäckte idag att den kommer ut den åttonde juni.. :P SNART!!

Och så gillar jag Florence + the Machine med..! :DJag vill se! Jag vill se! :D