Kemi är fysik utan tanke; matematik är fysik utan orsak

"Kemi är väldigt logiskt." sa min kemilärare. Vilket skämt... Vill minnas att min förra kemilärare sa att kemi var väldigt ologiskt och har 234872895 undantag.
 
Ännu en gång ställer jag mig själv frågan som jag har ställt mig 4569082 gånger tidigare. Varför går jag natur för? Matteprov förra veckan. Fysikprov denna vecka. Kemiprov nästa vecka. Historiaprov veckan efter sedan matteprov igen, sedan ett härligt jullov där jag kommer behöva lägga all tid på mitt projektarbete. Jag ångrar mitt val av projektarbetsämne, skulle vilja byta till epigenetik eller skriva om lite astronomiska saker. Inser jag nu. Lite för sent. Fast helst skulle jag ha velat fota en massa till det gyllene snittet, som jag hade tänkt från början. Men icke, jag är naturare... måste koppla det starkt till naturämnena. Inte roligt alls.
 
Ta en vollpipett, byrett o annat kul, ta lite EthyleneDiamineTetraAcetic-lösning och NH3/NH4+-buffert pH 10, EBT-indikator och lite avjonat H2O för att bestämma vattnets hårdhet för det är sååå mycket mer spännande än att blanda en färgklick gult och rött... eller?
Na.. ge mig några färgklickar, en duk och penslar eller sånt istället, tack!
 
Okej, jag ska sluta gnälla. Bara en termin kvar snart. Sedan har jag lagt 3 år på något som var ganska jobbigt istället för att ha varit lite estetisk. Grejen är att jag lika bra kunde ha gått estet och fortfarande kunde ha blivit sjuksköterska, det är det som stör mig lite.
 
Föresten, varför är Nicki Minaj mer känd än Rae Morris typ? Seriöst.
 
 
För övrigt får jag inte rätt på designens koder just nu, men fixar det sen när jag har tid. Får se ut som en häxsoppa sålänge.
 
 

Jag är inte förvirrad, jag är bara välblandad

Jag har alltid ansett att prata löser alla problem. Än så länge har det alltid stämt men aldrig har det varit så svårt att försöka prata som nu.
 
Det är jobbigt, välbandat och oförståligt. Nästa gång ska jag försöka igen.
 
Låt mig inte falla, jag vill fortsätta flyga.