tjugofemte september

Religionsprovet avklarat! Puh... Om jag hade börjat plugga tidigare kanske jag hade hunnit läsa igenom Buddhismen också... Fast då kanske jag hade blandat ihop hunduismen och buddhismen för mycket så jag hade fått fel för det istället? I vilket fall som, kanske borde ha lagt ner mer tid på det istället för matten.
 
Läraren hade glömt lägga upp svamparna vi ska kunna på schoolsoft, till fältbiologiprovet på torsdag. Ska leta upp de nu och sedan börja plugga på matten igen. Ja, jag tänker fortsätta men fråga mig inte varför. Det känns bara skönt att kunna räkna lite matte, och det håller igång ett tänkande som jag hade glömt. Att lösa fysikuppgifter blir mycket lättare med.
 
Onödigt att veta:
Jag har skrivit slut på ett helt stift under bara två dagar! (Har inte knäckt det heller!)
 
Köpte precis lite pärlor och stuff för 350:- ... Inte klokt... Men aa, det är till hästen..! Riktig fin ska hon bli! (Riktigt fina bilder blir det med!) (Köpte lite saker till min käre vän, Emma, med. Inte allt var för hästen.)
 
Nej, det är inte höst på riktigt än i Skåneland.. dessutom är bilden från maj ;) Ville bara ha en snygg bild på Obligada som jag inte hade lagt upp ännu. Detta var då den snyggaste fast jag är konstig. Hon är vacker! Ja iaf, bilden pga. att inlägget skulle bli en tråkig syn(d) annars. (Skrev det där i parentes bara för det verkade kul.)
 
För övrigt la någon ut ett tips på SbWRs facebookgrupp, om att det är en testa-på-dag för Hästagility någonstans i närheten här... 
 
"Är det möjligt att kontrollera sin häst utan tvång eller utrustning? Vad motiverar hästen att samarbeta om man inte har godis? Vill du variera din träning? Vill du utveckla ditt ledarskap? Då kan hästagility kanske vara något för dig och din häst?!
/.../
Du får såväl teori i hästens språk som praktiska övningar. Principen är den densamma som för hundagility, att hästen skall springa lös en viss bana på tid. Ryttaren skall endast leda hästen med röstkommando, gester och kroppsspråk. Hindren har likheter med hundagility bara större och stabilare t.ex. A-hinder, vippbräda. bord, hopphinder, slalom och tunnel. Det finns också speciella hinder som att gå över en presenning, under ett draperi, lasta sig själv mm. Vi visar hur du kan lyssna på din häst samt få den att förstå ditt eget kroppspråk. Vi avslutar dagen med en liten träningstävling! "
 
Alltså.. GUUUUUUUUD, JAG VILL VARA MED DÄR!!!!
Obligada är en riktig jobbig dam emellanåt.. Hon ska bestämma och ingen för bestämma över henne. Det skulle alltså vara vääldigt lärorikt för mig och henne att vara med där, dels för att jag ska bli en bättre ledare, för att jag alltid har velat vara med på hunagility med min hund, men inte haft tid och ockå för att jag har försökt träna Obligada med röstkommandon men hon funkar inte som en hund på det viset med inlärning... Allt för godis, inget för mig. Bara godis. Fuuuuuu yeah!
 
Nu till problemet: varken mamma eller pappa är hemma den dagen, så ingen kan köra transporten... JAG DÖR AV OLYCKLIG LYCKA!!
 
Fy 17, det verkar vara för kul och lärorikt för att vara sant... och det är det såklart, för jag kan inte vara med.

tjugofjärde september

Jag orkar inte plugga... har suttit hela dagen och drömt bort mig om vad jag ska fota och hur och blablabla.. men inte gjort det jag ska. Religionskunskapsprov imorgon.. Jag har pluggat för mycket matte nu på senaste känner jag.. Så därför är jag kanske lite okoncentrerad nu och vill fota.. men alltså.. måste plugga religion.. Finns så mycket som jag bör göra! Städa hos duvorna, rida, plugga, fota..., köra bil, plugga körkortsteori. Alltså, ärligt talat hade jag helt glömt bort att jag kanske borde ta mitt körkort. Kanske borde gå på någon intensivkurs så att det verkligen blir gjort.. Help me, please...!
 
Bella tog bilden när hon var här.

tjugoandre september

Här sitter jag. Med matteboken framför näsan och en grym ångest i hjärtat. Ska jag kanske hoppa av? Jag vet inte, jag vill fortsätta.. men jag har religionskunskapsprov, fältbiologiprov och kemilabbrapport också samma vecka som matte E provet. Alltså, nu, denna veckan.
 
Jag behöver inte matte E, varken för meritpoängen eller för senare studier, för jag ska bli sjuksköterska. Det känns så skönt att äntligen veta, ganska säkert, vad jag vill göra! Känns himla jobbigt att inte veta något om min framtid. Nu vet jag något i alla fall.
 
 
För övrigt kom jag att tänka på min lilla söta saknade ponny Promise igår, igen. Jag undrar hur hon mår på sitt nya ställe, vart hon finns någonstans och om hon blir bra omskött.. 5 minuter innan jag skulle åka iväg med några vänner fick jag reda på av mina föräldrar att hon förmodligen skulle säljas under tiden jag inte är hemma. Jätteroligt. Det gjorde mig inte särskillt glad. Jag kunde typ inte säga hejdå, och självklart förstod hon inte det heller när jag kom och kramade henne en sista gång.
 
När jag kom hem var hon borta. Jag vill åka och hälsa på.. men vet inte vart hon finns... Jag vill se bilder, följa hennes nya liv med sin nya bästa vän.. men det har jag ingen möjlighet till...
 
Däremot skulle jag inte vilja ha tillbaka henne förstås, eftersom jag har min underbara Obligada. Men jag vill veta var hon är, hur hon mår och bli uppdaterad...