Kärleksfull jul

God jul!
Vi har haft en fin jul här hemma. Käkat gott, gett och fått en liten present och haft det mysigt tillsammans med familjen. Hände inte så mycket mer egentligen. Det är ju så det är i Nederländerna, julen firas typ inte alls. Istället firar man Sinterklaas den 5e december och det är då alla barnen får presenter. Julen "firar" man egentligen den 25e december i Nederländerna, och med fira menar jag att man träffar familj och käkar gott tillsammans, inga presenter. Men nu är vi i Sverige och får vi väl hänga på lite med presenter den 24e december också! Så av mina föräldrar fick jag idag lite utrustning för tömkörning! Nu har jag något helt nytt att lära mig och jag tror minnsann att det kan vara väldigt nyttigt för Dess, får väl testa imorgon! :)
 
 
Canon EOS 5D mark II + Canon EF 35mm f/2

Lycklig flikka

Jag har ju en Olympus kamera, en E-30 med en del fina prylar till osv. Men nu var jag utav flera anledningar tyvärr tvungen till att byta märke. Efter mycket googlande kom jag fram till vilken kamera jag skulle ha, en Canon 5D mark II. Begagnad förstås, för annars hade jag aldrig haft råd. De säljs väldigt fort på blocket så det tog några veckor innan jag hann få tag på en innan alla andra.. men jag köpte en i alla fall! Såååå nöjd o lycklig! Jag älskar den! Det var dessutom inte svårt att förstå sig på den. Trodde det skulle bli jättejobbigt att lära sig förstå en ny kamera från ett annat märke. Har aldrig riktigt lyckats förstå kompisars kameror iaf (typ Nikon), haha. Men denna är enkel! Underbart!
 
Nåja, nu måste jag tjäna ihop till en massa fler prylar till den, lite objektiv o sådär. Utav den anlednigen vill jag inte sälja mina Olympusprylar än, vill ha kvar den ett tag så jag i alla fall har teleobjektiv o grejer när jag behöver det. Men annars - är någon intresserad i att köpa allt/något jag har från Olympus (i fint skick, inget fel på något), så får ni gärna höra av er! Skicka en kommentar och fyll i mailadressen så mailar jag tillbaka.
 
Har inte riktigt hunnit testa Canonen än, har varit väldigt upptagen. Men de testbilderna jag har tagit är jag nöjd med. En bättre kamera gör förstås inte någon till en bättre fotograf, men oftast blir det lättare att fota vid svårare förhållanden (t ex. mindre ljus - bättre ISO) och det blir oftast bättre bildkvalité.
 
 
I fredags var det julfest. Jag fick två personliga pepparkakor av en kompis! En häst och en ryttare, där man kunde sätta ryttaren på hästen och då kunde de stå upp! Jättecoolt! Fast tyvärr hade de gått sönder. Men i vilket fall var det så roligt att se, och tanken var så gullig!
 
"Jag gjorde den till dig för att alla alltid snackar om att de ska äta upp dina hästar så jag tyckte du skulle få att få en chans till att själv få äta din häst!" - Regina