Träningsprogram

Jag hade tränat min häst bra förra året, vi var i bra form och utvecklades fint tillsammans. Vi var ett riktigt team. Men så började jag 3:an på hösten och hann inte med ridningen riktigt. Efter ett tag slutade jag träna för min tränare för jag tyckte det var orättvist mot min häst, Dess/Obligada, att få en riktig hård träning varje vecka och knappt nån träning de övriga dagarna. Jag tyckte även synd om min tränare för det kan inte ha varit kul om jag inte la så mycket tid på det själv.
 
 
Sen blev det kallt.. och snön kom.. och jag har ingen vidare bra lösning på hur jag ska hålla igång hästen på vintern. (Inte att det är någon som läser, men nån hästtjej som har tips på hur man kan hålla igång hästen på vintern utan att ha tillgång till ridhus? Hade varit underbart om det fanns en lösning på det...) 
 
 
Sedan kom våren och marken började bli ridbar igen... men så hade jag alla slutprov i alla naturämnen.. Sen kom sommaren och då var jag upptagen med att åka iväg med mina kompisar till alla möjiga ställen och jobba. Dessutom kunde man endast rida mellan 16:00 och 18:00 då det började bli svalare och inga knott och mygg hade kommit fram än. Våra hästar reagerar ganska mycket på knottbett osv. så vi undviker helst stickande insekter så gott som det går. Visst fanns det bromsar och annat äckligt på dagtid, men de är nog till att föredra framför alla hundratals knott som man inte riktigt ser alltid utan endast känner...
 
Det är pinsamt att jag inte kom igång denna sommar med ridningen men samtidigt trodde jag att det inte var lönt för att jag inte skulle få tid på höstterminen igen när jag började på högskolan. Men jag hade lite fel. Nu har jag en del tid över som jag tänker börja satsa ordentlig på hästen igen. Visst börjar vintern närma sig igen, men jag är fastbesluten till att jag ska hitta en hyfsad lösning denna gång...
 
 
 
Mitt problem just nu är nog att mina frustrationer över att jag inte vet hur jag ska träna/vara en bra ledare för min häst har börjat bli större. Detta har också legat lite i grunden till varför jag la av lite med ridningen. Det finns så många olika teorier. Så många olika människor med olika åsikter. Jag vill göra det som är bäst. Det som är bäst och snällast mot min häst. Det som är naturligast. Jag har hört så många olika teorier om hur man ska handskas och lära hästen saker vilket har lett till att jag inte längre har vetat vad jag ska göra. Jag vet inte hur jag ska träna min häst längre. Hur är man en rättvis och bra ledare? Jag har alltid varit intresserad i Natural Horsemanship och PNH och läst en del böcker men andra jag har träffat har inte haft samma åsikter. Men nu har jag hittat nån i närheten som pysslar med det och hoppas gå nån kurs där nästa år. Eller kanske hela akedemin... Jag vet inte. Men jag hoppas att jag lyckas komma igång igen och kunna lära mig att vara en rättvis ledere och känna mig säker i rollen. Tillslut vill jag kunna ta träningar från min tränare igen och hoppas att allt ska kännas bra. För det är ju trots allt jätteroligt när allt funkar. Dessutom är det också jättevikigt att som hästägare ge hästen den motion hästen behöver.
 
 Foto: Isabella
 
Jag har gjort upp ett schema för att börja bygga upp Dess kondis, muskler och smidighet igen. Får läsa på ordentligt för att få massor med inspiration för att hålla motivationen uppe. Därefter hoppas jag ha en häst med tillräcklig bra kondis, muskler och hyfsad smidighet för att kunna börja träna för tränare igen tidigt till våren nästa år.
 
Hoppas det håller denna gång.
 

500px.com

Hade tänkt skriva kort om min bild Birdfeatherhuman som jag la upp på sidan 500px.com när det var aktuellt men glömde. Får göra det nu då istället när jag tänkte på det igen :)
 
Som sagt, la upp en bild på 500px.com den 24 augusti, mest för jag hade tråkigt och ville lägga upp något nytt på sidan och få lite kommentarer osv. Hade inte förväntat mig något speciellt eller satt upp några förhoppningar från början, men bilden gick upp i topplistan och låg (om jag minns rätt) som nionde bild på första sidan! Så stolt och glatt överaskad jag var! Jag får fortfarande kommentarer och nya följare (gick från 3 till 101 följare).
 
Tryck här för att komma till bilden på 500px.com
 
Bilden hade en högsta puls på 99.6. Pulsen räknas ut genom att man jämför med de andra bilderna, hur många likes, favoriter och kommenterer bilden har i förhållande till hur länge den har varit uppe på sidan. Så efter en dag sjunker pulsen eftersom färre kommenterar osv. och så kommer nya fräsha bilder upp på topplistan istället. Maxpulsen som går att uppnå är 99.9. :)
 
Jag gick på IKEA den dagen och min mobil spammades med massor av notifikationer om nya likes, flera i minuten. Fick (och får fortfarande) mail om att folk vill(e) köpa bilden... Helt galet!
 
Glömde förstås ta en fin print screen på skärmen när det hände, men la ändå upp en print screen från idag fast jag har ändrat pulsen till hur den var som max den 25:e augusti. Nu ligger den på 49.9 egentligen :) Fast vill bara typ återskapa ögonblicket ;)