Canon 50mm f/1,4

Köpte ett begagnat objektiv här i veckan och hämtade det på ICA idag :) Canon 50mm f/1,4, har spanat ett tag efter objektivet och tog mig i örat och köpte ett nu för ett bra begagnat pris. Har bara haft ett objektiv som följde med när jag köpte min begagnade 5D mark II i december förra året, Canon 35mm f/2,0. Det har fungrat bra med endast det objektivet på 2,0. Har inte saknat f1,4 så jättemycket eftersom det går bättre nu med högt ISO än vad jag var van vid tidigare ;) Min Olympus som jag hade innan var en semiproffskamera, men det blev lätt brusiga bilder, en anledning till varför jag inte trivdes så bra med kameran.
 
 
 
Den enda "nackdelen" med f1,4 på min 5D mark II tycker jag är att skärpedjupet ibland blir lite för mycket, något jag annars alltid försöker eftersträva för att få personen eller djuret eller vad det nu är jag fotograferar att "poppa ut" liksom. Menmen, skönt att kunna ha 1,4 igen iaf :) Det jag saknar nu är att jag inte har något zoomobjektiv, men jag är bara en fattig student så får ta det lite lugnt med inköpen. Funderar på att bara ta o köpa den billiga varianten av 70-300mm bara för att kunna zooma, haha... Bättre något än inget liksom. I framtiden vill jag dock satsa på en 70-200mm f/4 utan IS (bildstabilisator). Mest för att den är billigare än med IS, annars vore det ju gött med IS. Iofs kanske jag har hunnit bli något rikare än idag när jag ska köpa nästa objektiv, haha.
 
Några testbilder från idag. Inga seriösa alltså...
 
 
För övrigt vet jag inte vad det var med Obligada riktigt, men hon hade sprungit sig svettig i hagen för hon ville in... De brukar göra så om det är många flugor men det var det inte så ja.
 
 
 

Kommentera här: