En stjärnklar natt

Fick en liten schemaändring på måndagen efter att ha gått en C-tur på sjukhuset. Vanligtvis brukar man ha A-tur efter en C-tur (alltså först kvällspass och sedan dagspass) men fick ett kvällspass till istället för ett dagspass dagen efter. Med andra ord så slapp jag lägga mig direkt när jag kom hem runt kl 23:00 och behövde inte gå upp 05:00 nästa morgon. Istället var jag uppe flera timmar till och skådade stjärnorna och försökte få med dem på bild :')
 
Det var länge sedan jag såg stjärnorna sist. Fick några halvbra bilder för gick varken ut eller använde stativ. Vill ha med mer natur nästa gång men det skulle inte ha gått den natten ändå så.
 
Nåja, tragiskt nog var den tisdagen min sista dag på praktiken för denna termin... Började nästan gråta när jag gick därifrån igårkväll eftersom jag inte skulle komma tillbaka... Nåja, det är bara såhär.
 
Nej, det är inget norrsken eller så, bara en störig lampa som reflekterades i fönstret.
 
 
1 Em:

skriven

Hur får du så bra bilder på stjärnorna!? :( mina blir ladrig så bra...

Svar: Högt ISO, stor bländare och längre slutartid + fota i RAW :) Kan förklara noggrannare för dig sen! Men det är såhär jag gör än så länge, men vill få till det ännu bättre så letar efter gratis info på nätet, inte så aktivt letande dock så kan ta lite tid ;)
Marleen

Kommentera här: