Vår skimmels färgutveckling

Jag tycker det är helt otroligt hur min häst förändras med tiden. Från att bli född som ett brunt skimmelföl till att bli nästan helt vit. Rätt spännande faktiskt, att ha en skimmel! De första bilderna fram till 2010 är tagna när Obligada bodde hos sin förra ägare, vår granne innan vi flyttade. När vi var "hemma" i Holland och hälsade på släkt och vänner var jag ofta någon dag hos grannen och tittade och fotade alla de fina hästarna.
 
April 2008
Först fick jag intrycket av att denna häst verkade vara lite jobbig, den var väldigt pigg. Men ändå var det en fin häst, så jag ville ta några bilder. Dock blev det inte många för det var inte så fint när den bara stod i boxen.
 
Juni 2008
Jag var i Holland kort efter förra resan igen och hälsade på grannen ännu en gång för att kolla på hästarna. Denna hästen tyckte jag var väldigt fin så jag tog många bilder. Dock var det rätt tråkigt att den bara stod och betade så många bilder blev det inte. Just då tänkte jag inte på att det var samma häst som jag såg lite snabbt då i april.
 
Augusti 2010
Mammas häst var gammal, blev sjuk och dog tyvärr under 2010, vilket betydde att vi snabbt behövde leta efter en annan häst för min lilla ponny stod själv... Mamma var i Holland och kollade på en häst men de klickade inte, mamma sov över hos vår förra granne och nästa dag skulle de bara ta en trevlig tur ut på hästarna. Då fick mamma rida denna häst och vips så blev hon förälskad i Obligada och grannen sålde henne till mamma.
När jag senare kollade igenom gamla bilder från 2008 insåg jag att det ju var samma häst som jag tidigare hade fotat! Men vilken skillnad i färgen ;)
 
April 2011
Grannen hade från början inte haft några direkta planer på att sälja Dess och betäckte henne med sin hingst, så i april 2011 föddes det ett litet föl, Gitano :)
 
Maj 2012
Jag hade alltid varit intresserad av westernridning, som min granne red och det Obligada kunde. Så jag tog ridlektioner i westernridning tillsammans med min mamma. Men min mamma föredrog ändå dressyr och eftersom vi sålde min ponny för jag var för stor för henne så fick jag fortsätta rida Obligada och så fick mamma ta över Caja, vår stora unghäst, som då snart äntligen var redo för att ridas in.
 
Juli 2013
Och så blev det Obligada och jag. Bild på oss två, mamma som är fotografen.
 
Juli 2014
Bada bada!
 
April 2015
 
April 2015
Bilden är på oss två, tagen av en kompis :)
1 Em:

skriven

Hon e så fin ^.^
Snygg bild på er på slutet btw! :D

Kommentera här: