Fotografering - Uppe innan tuppen

Ojsan, glömde publicera detta inlägg från två veckor sen eller något...
Alla bilder är tagna med Canon 5D Mark II + Canon EF 70-2000 L USM f/2,8
 
 
En kompis och jag gick upp kl 03:30 igårmorse för att fotografera dovhjort vid soluppgången... Det gick inte så bra... #amatörer.
Dock träffade vi på lite annat att fota :) Det var ju ofta rätt mörkt dock så blev lite högt ISO
 
1/60s - f/2,8 - ISO 1000
 
 
1/80s - f/2,8 - ISO 1000
 
1/320s - f/2,8 - ISO 1000
 
 
1/60s - f/2,8 - ISO 1000
 
1/8000s - f/2,8 - ISO 200
 
1/6400s - f/2,8 - ISO 500
Okkejjj, här kunde jag ha tänkt lite och sänkt ISO... Men ah, kl 06:00 på morgonen alltså? Samma sak gäller för de följande två bilderna. Menmen.
 
1/1600s - f/2,8 - ISO 500 
 
1/2500s - f/2,8 - ISO 500
 

Bilder från Holland

Detta är vår typiska utsikt hemifrån. Man ser stora stan med alla fabriker och kan oftast känna den äckliga lukten av dem med, och framför är det helt enkelt polder med fina mjölkkor.
 
Och en fin panorama av utsikten.
 
Okej, dovhjortarna såg jag i Tyskland när vi stannade och pausade på hemvägen. :)
 
 
 
Ja, det var typ de enda meningsfulla bilderna jag hade tagit med min fina kamera, pinsamt men sant.
 
 

Älskade Holland

Var o besökte lite släkt och vänner innan i veckan tillsammans med pappa. Det var sååå roligt att vara tillbaka igen! Och det är så fint alltså! Tog inte mycket bilder med min riktiga kamera, mest snabba mobilbilder. Men alltså det är nästan så jag verkligen vill flytta tillbaka så bra som jag trivdes!
 
Vi åkte till Holland med bilen och hästtransport, farfar och farmor har flyttat till en mindre lägenhet så vi skulle ta med oss hem några saker. På vägen dit smällde två av transportens däck (de har inte bytts på 20 år eller något), pappa hade räknat med att det kunde hända så han hade tagit med något passande reservdäck och lite grejer så bytena gick snabba och smidiga.
  
Vänster, första i Malmö. Höger, andra i Tyskland.
 
Det första däcket small i Malmö precis när vi tankade sista tanken innan gränsen som vi alltid gör. Så då fick vi leta efter ett nytt reservdäck i Malmö på en lördag. Trodde att det skulle finnas en del öppna ställen men icke. Men tillslut blev vi hänvisade till en gata i Rosengård dock där alla tydligen hade öppet. Vi hittade något ställe med begagnade däck och han hade ett som vi sökte som han fixade supersnyggt och bra! Väldigt trevliga var alla där i alla fall. Sen fick vi användning av det nya begagnade däcket i Tyskland då en annan small på autobahn. Det var riktigt läskigt att stå där och byta däck medan bilarna susar förbi i 150 km/h, halleda.
 
Resten av resan gick bra. Jag fick köra sista biten i Holland eftersom pappa var så himla trött. Vi var framme hos mina morföräldrar lite efter 01 på söndag morgon och hade varit på väg i 16 timmar, 1124 km. Det var transporten och däcken som ju gjorde att det tog en sådan tid. 
 
Tidigt på söndagmorgon väckte pappa mig för faster och hennes man hade bjudit med oss ut på en runda med hästarna och vagnen. Natten innan hade jag sovit 3,5 timme och inget i bilen och denna natt var också väldigt kort, men det lät så roligt så jag  blev pigg på en gång. Vi hoppade i bilen och körde den lilla biten till faster. På väg dit mötte vi måånga ryttare med häst och hästar med vagnar. Det är söndagmorgon, fortfarande svalt, och lugnt i trafiken. Såå mysigt var det att se alla hästar med ryttare och kuskar ute som kör deras egna traditionella avslappnade söndagsturer!
 
Och vi fick bli en av dem! Det var såå mysigt och jag älskade det! Härligt att få åka igenom polderna i vangnen en vacker söndagsmorgon! Ja, jag kan knappt sluta skriva om det.
 
Efteråt satt vi och fikade lite och åkte sedan hem till farfar och farmor och hälsade på dem i deras nya lägenhet för första gången. De var också överlyckliga över att få se oss. "Det är så roligt att ni är här" sa farmor flera gånger. "Jag skulle vilja behålla er här!".
 
Efter att ha ätit lunch hos farfar och farmor och snackat en hel del till åkte vi hem till min andra faster som också bor i närheten, där satt vi och snackade ett tag till och sedan åkte vi till en chinarestaurang och åt från buffén tillsammans med pappa, mina farföräldrar och bägge fastrarna med respektive.
 
Även där var vi länge, men när vi sedan begav oss hemåt igen bad jag pappa att köra inom till min bestie. Dock var hon sjuk så hon låg redan och sov men vi satt och snackade ett bra tag med hennes föräldrar/mina extraföräldrar innan vi efter nån timme eller två begav oss hemmåt.
 
Nästa dag skötte pappa en del ärenden för företaget och jag stannade hos mina morföräldrar och umgicks med dem. Vi gick även en runda genom byn (som håller på att bli en riktig stad) och käkade glass och gick till min gamla skola. Vad jag inte visste var att det håller på att planera att riva hela stället för de har byggt en ny mycket större skola och slått ihop den med andra grundskolor i byn :o Tyckte det var väldigt trist (har väldigt svårt för att släppa ifrån mig saker från min barndom av nån anledning). Så jag 
tog några mobilbilder på skolan.  
 
 
 
Jag har ju ändå spenderat 7 år av mitt liv på denna skolan... Började när jag var 3 år gammal.
 
Sorry, blev lite struligt när jag la in de här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter var jag med min bestie iaf, hon kände sig bättre då :) Och vi hade trevligt och redan från första sekunden så kändes det som att vi senast sågs igår, det är inte som om det vore för 1,5 år sedan. De första 7 åren efter flytten till Sverige skrev vi mail flera gånger i veckan, men sedan började hon högskolan (i Holland börjar alla vid olika åldrar, hon började plugga till sjukgymnast vid 17 års åldern och tog examen iår). När hon började på högskolan slutade mailkontakten för hon hade inte riktigt tid mera.. Tyvärr. Menmen, trots det så är allt ändå som förr när vi ses igen :)
 
Dagen därefter var det redan sista dagen igen. Jag passade på att shoppa lite och köpa en massa saker vi inte har här i Sverige. Därefter åkte vi och hälsade på farmors syster på sjukhuset som nyligen hade blivit inlagd. På väg dit var det rusningstrafik och alla kör som holländare, något vi försvenskade holländare inte är vana vid och anser vara farligt. Och mycket väl, på andra sidan motorvägen ser vi när det händer en olycka, en lastbil bromsade för fullt och hade kört på en liten golf på sidan. Det rök som 17 iaf. Tur att sjukhuset (som vi skulle till) låg 500m därifrån.
 
I alla fall, farmors syster var också otroligt glad av att få se oss och trots att jag inte hade sett henne på typ 5 år så kände hon fortfarande igen mig direkt och hon var så glad för att få träffa mig igen också. Sedan började hon snacka om vilket bra och fint jobb sjuksköterskeyrket verkar vara varpå jag berättade om att jag numera också studerar till sjuksköterska. Det tyckte hon var jätteroligt det med, något som hon sedan nämnde många gånger, haha.  
 
Därefter körde vi hem till farmor och farfar igen och åkte sedan tidigt på morgonen hem till Sverige igen. Hemvägen gick betydligt bättre ;)
 
Lägger upp bilderna som jag tog med min riktiga kameran senare, tänkte  att jag ville ha storyn och de bilderna för sig själva.  :)