Vår fina frieser

Jag har börjat rida mer på Caja (friesern) nu också. Hon är inte så gammal, ganska nyligen inriden och rätt grön för vi fick sjukdom i familjen (inte jag) så det blev inte så mycket ridning på något år. Jag har inte direkt lagt någon tid på Caja tidigare men har ridit henne nu under en vecka och tycker det är sjukt roligt, framförallt för att man märker sådana stora framsteg!
 
Caja har lite kvar att lära sig men idag lyckades vi faktiskt med skänkelvikning i skritt på båda sidorna! Hon fattade ganska kvickt skänkelvikningen på högervarv för några dagar sedan, men hon kunde bara inte förstå den på högervarv trots att det är samma hjälper fast tvärtom. Detta varade några dagar/ridpass i rad. Nåja, postivt ledarskap är verkligen guldvärt hos Caja för när man överdriver med beröm märks det tydligt att hon förstår så snabbt! Idag började det i alla fall med att hon tog något steg på skänkelvikningen på höger varv, vartefter hon fick sluta uppgiften och skritta vidare och fick massor med beröm. Endast några få varv senare klarade hon hela kortsidan!! Det kanske inte var det rakaste spåret, men det gick så bra!
 
Verkligen en intelligent häst!
 
Inte den finaste bilden, mobilbild. Men hon glänste så fint. Tänkte också att jag behöver en bild nu för att jämföra med sen för här har vi lite magmuskler att träna!
 
Så, Obligada (höger) fick ett föl 2011 och därför har vi då 3 hästar. Vi skulle inte behålla fölet (Gitano, vänster) men mamma blev lite käär. Så, våra 3 hästar.
 
Älg eller häst??
 
Och så var det vår igen!
 
Vi får inte glömma bort min fina Obligada förstås.
 
1 Em:

skriven

Dom är så fina alla era hästar :)
Och känner igen bilden på din tröja nerhårad.. Dio fäller också ;) rejält!! Haha xD

Kommentera här: