Straightness training med Caja

I helgen var jag iväg med Caja till en Straightness training klinik i Växjö med Anouk Wienia. Det var riktigt kul! Jag  hade bara läst e-boken än och fattade inte riktigt hur man skulle göra när jag har försökt själv i somras, men nu kom vi igång på riktigt! Och Caja är så sjukt smart!!
 
Vi lärde oss iaf hur man utförde grunden, att få hästen att gå innåtböjd, nere med huvudet och träda under med bakbenet ordentligt. Caja var rätt stissig på bortaplan så det gick väl halvbra när vi var i Växjö, men igår när jag testade hemma så funkade det fint! Och idag fortsatte vi med nästa grej, shoulder-fore. Att Caja ska gå innåt med axlarna lite grann, inte jättemycket men bara lite. Och hon gjorde sina första riktigt bra steg i den också!! Hon utvecklas och lär sig så snabbt!
 
Här är en bild från i helgen! (Eftersom jag var lite fotograf samtidigt så blev det inte så många bilder på mig tyvärr ;) Brukar vara så haha.)
 
 
Här blev jag instruerad till hur jag skulle rida på ett särskilt sätt och skulle försöka göra samma sak som från marken typ haha.
 

Timelapse på blodmåne

Gjorde äntligen klar min timelapse av blodmånen den 28 september 2015!
 
 
Jag gick och la mig vid 21:00 men kunde inte somna förrän 23:30, så blev bara 2 timmars sömn. Jag hade ställt klockan på 01:30 för att gå upp och fota månen hela natten, vilket jag gjorde. Fotade med min gamla kamera/mamas kamera och med min Canon 5D Mark II. Både hade sina fördelar. Jag hade mammas på stativet och när månen var som rödast råkade jag stöta till stativet men jag fångade den i tid. Dock lossnade mammas kamera från stativet och trillade i golvet. Sjuukt mycket otur! Fattar inte hur det kunde hända! Både kamera och stativ blev skadade, dock fungerar de fortfarande. Men objektivet är sprucket i skalet så man måste hålla i det ordentligt för att den inte ska trilla av från fästet.... Vet inte riktigt vad jag ska göra för att laga det dock.
 
Men men, trots oturen blev det en fin timelapse av det som jag är rätt stolt över! Det var absolut värt det trots att jag knappt kunde hålla mig vaken på eftermiddagens föreläsning om akuta omhändertagande. Så kom inte till mig om ni behöver akut hjälp, inte än iaf ;) Ska läsa på först.